matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jajo:
Trapez równoramienny ma podstawy długości 2 cm i 6 cm, a ramię
√
13
cm. Oblicz pole tego trapezu.
9 paź 19:42
joanka:
P=(a+b)/2*h a=2, b=6 h
2
=(
√
13
)
2
-2
2
=13-4=9 h=3 P=(2+6)/2*3=12
9 paź 22:50