matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyć
piotruś32:
1
−(
√
3
+
√
2
)=
√
3
+
√
2
proszę o rozpisanie tego działania
20 lut 20:48
Piotr:
aa ze wzgledu na imie pomogę
√
3
−
√
2
=
−(
√
3
+
√
2
) =
√
3
−
√
2
−
√
3
−
√
2
= −2
√
2
3−2
20 lut 21:04
Antek:
Wiemy ze jesli a≠b to
1
√
a
−
√
b
=
√
a
+
√
b
a−b
1
√
a
+
√
b
=
√
a
−
√
b
a−b
21 lut 00:01