Nic nie wiem
52: Dana jest figura f1 mająca postać: x2+y2−4x+2x−5≤0. Następnie tą figurę przesunięto o wektor
[−4,2] i otrzymano figurę f2. Oblicz pole części wspólnej tych dwóch figur ?
Czy takie zadanie może pojawić na maturze 2014 ?
20 lut 20:07
J: −4x + 2x ... ,któreś powinno być y
20 lut 20:13
Mila:
Tam chyba powinien byc wyraz z y.
20 lut 20:13
J: 
Pytanie było inne
20 lut 20:14
Eta:
| | 1 | |
P(1/2 łezki) = P(wycinkaABS1koła) −P(trójkątaABS) P(ABS)= |
| P(kwadratu o boku "r" |
| | 2 | |
| | 1 | | 1 | |
P(łezki)=2* |
| πr2− |
| r2 |
| | 4 | | 2 | |
20 lut 20:31
Eta:
"czy takie zadanie może być na maturze 2014?"
Jasne ,że może

bardzo ładne zadanko
20 lut 20:32
Eta:
| | 1 | | 1 | |
Poprawiam zapis: P(łezki)= 2*( |
| πr2− |
| r2) |
| | 4 | | 2 | |
20 lut 20:34
52: tak powinno być 2y....
i dziękuję za rozwiązanie
20 lut 21:08