Liczba całkowita
Consolidaa: Wykaż, że liczba x=3√16+8√5+√21−8√5 jest całkowita.
20 lut 19:55
sushi_ gg6397228:
trzeba zwinac
wczoraj byl podobny przykład
20 lut 19:57
Eta:
(1+√5)3= ......... =16+8√5 i (4−√5)2=.....= 21−8√5
W= 1+√5 +|4−√5|= .......
20 lut 20:02
Consolidaa: A jaki jest sposób zamiany tego co pod pierwiastkiem na wzór: (1+√5)3 ?
20 lut 20:34
20 lut 20:37
Consolidaa: Nie rozumiem tamtego wytłumaczenia. Proszę o rozpisanie na tym konkretnym przykładzie
20 lut 21:03
bezendu: Rumpek rozpisał krok po kroku.
20 lut 21:03