Pytanko
Kamix: Cześć ; D Pytanie kieruje do tegorocznych maturzystów, bezendu, Radek, Marcin, Piotr10 i inni ;
D Co sądzicie o pozycji "JAK ZDAĆ MATURĘ Z MATEMATYKI na poziomie rozszerzonym" pana Dariusza
Kulmy. Przeglądałem dzisiaj tę książkę, bardzo przyjemna, wszystko objaśnione, zadania
typowooo maturalne.
Jednak wolę zasięgnąć u Was opinii bo nie chcę wyrzucić 50 złoty w błoto. Co o tym myślicie?
20 lut 18:48
bezendu:
Ja nie korzystam z tej książki. Ale widziałem arkusze i są ok.
20 lut 18:50
sushi_ gg6397228:
to rób na miejscu w empiku zadania−−> jak książki można czytać + zdjęcia telefonem
20 lut 18:51
Kamix: Wiesz to nie chodzi o arkusze bo tych akurat nie widziałem, ale chodzi o samą książkę, podoba
mi się struktura, każdy temat jest opracowany, pierwsze zadanie rozwiązane do analizy, drugie
bliźniaczo podobne do samodzielnego rozwiązania, na końcu działu test.
Różnica jest tylko taka, że w zbiorkach maturalnych czy to P. Kiełbasy czy Pazdro, jest multum
zadań z każdego działu, a tutaj mam typowo maturalne zadania, obawiam się tylko, że może to
być mało wystarczające....
20 lut 18:54
bezendu:
Pazdro nie ma typowo maturalnych. To lepiej już zadania.info
20 lut 18:55
Piotr 10: Ja również nie widziałem tej książki, teraz to głównie robię arkusze maturalne z CKE z tej
strony + to co mam w szkole
20 lut 18:56
Kamix: sushi, jeżeli spodobałaby mi się do tego stopnia, że byłbym gotów iść do empiku i rozwiązywać z
niej zadania, to nie namyślałbym się długo tylko po prostu ją kupił, nie jest to przecież
kosmiczna cena. A poza tym, w empiku nie wiem czy bym ją spotkał, bo sprzedaż jest chyba tylko
przez internet.
Chodziło mi o opinie kogoś, kto może z niej korzysta/korzystał, chodzi mi o jej merytoryczną
zawartość i tego ile faktycznie można się z niej nauczyć...
20 lut 18:57
Kamix: Z tego co słyszałem bezendu, portal zadania.info posiada bazę, lekko mówiąc dość specyficznych
zadań, które raczej nie maturze się nie trafią. Słowem, poziom zadań jest wysoki, czasami aż
za wysoki...
20 lut 18:58
bezendu: Lepiej za wysoki niż za niski

Są tam zadnia maturalne
20 lut 19:00
20 lut 19:01
Saizou : jak to się mówi: im więcej potu wyleje się przed tym potem łatwiej

patrz Justyna Kowalczyk
xd
20 lut 19:02
Kamix: Przeglądam Piotr to co mi podesłałeś i zadanka są co najmniej "na poziomie"...
20 lut 19:05