wyrazenia algebraiczne
alex: | | 2x − 3 | |
Wielomian W(x)=x3−x2 ma tę samą wartośc w punkcie (−3) co funkcja |
| |
| | 3x+m | |
Wynika stąd że;
A. m=37/4 B.m=35/4 C.m=−35/4 D.m=−37/4
20 lut 18:46
sushi_ gg6397228:
podstaw pod "x" i wylicz wartość
20 lut 18:47
alex: wyszło mi że W(−3)=−36 i jaak dalej?
20 lut 18:55
20 lut 18:57
alex: jak tak obliczam to nie wychodzi żadna z podanych odpowiedzi
20 lut 19:02
alex: jak tak obliczam to nie wychodzi żadna z podanych odpowiedzi
20 lut 19:02
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje oblcizenia
20 lut 19:06
alex: −9=−36(−9+m)
−9=324 −36m
−333=−36m/−36
20 lut 19:13
sushi_ gg6397228:
9 = (−9+m)* 36 / 9
1= (−9+m)* 4
...
20 lut 19:27