20 lut 18:17
sushi_ gg6397228:
w którym miejscu?
20 lut 18:19
wredulus_pospolitus:
przecie ZKS wszystko napisał krok po kroku ... kłaniają się własności logarytmów
20 lut 18:19
kisiel 123: wiem ale co to jest ta 2 nad podstawa 6
20 lut 18:20
wredulus_pospolitus:
log2x = (logx)2 = logx * logx
analogicznie jak się zapisuje sin2x = (sinx)2
czyli to jest 'kwadrat logarytmu'
20 lut 18:21
sushi_ gg6397228:
małą dwójka to jest potęga
tak samo jak sin2 x −−> 2 to potega
20 lut 18:21
kisiel 123: a co sie z tym kwadratem stalo?
20 lut 18:28
sushi_ gg6397228:
x2 +xy= x(x+y)
20 lut 18:29
kisiel 123: thx juz ogarniam ^^
20 lut 18:44