matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mam problem z wyznaczeniem owego s
jamlemur:
480
s
−475=(−s)
20 lut 17:52
Jolanta:
obie strony *s 480−475s=−s
2
s
2
−475s+480=0
20 lut 18:13
jamlemur:
hm więc 480=s
2
−475s ?
20 lut 18:19
Jolanta:
Δ,pierwiastki ale liczby są straszne
20 lut 18:26