granice
marcin:
Jeśli:
lim an=−∞ i lim bn=0 TO:
n→∞ n→∞
lim(an*bn)=?
n→∞
lim(bn−an)=?
n→∞
lim(bn/an)=?
n→∞
lim n√2+bn=?
n→∞
20 lut 17:34
sushi_ gg6397228:
to sobie weź funkcje typu
| | 1 | | −1 | | 1 | | −1 | | 2 | | −2 | |
−n2, − n5, n5, n2, |
| , |
| , |
| , |
| , |
| , |
| , |
| | n | | n | | n2 | | n2 | | n5 | | n5 | |
i sprawdzaj
20 lut 17:38
marcin: a coś więcej? Pokaż chociaż pierwszy przykład jak zrobić
20 lut 18:17
sushi_ gg6397228:
podałem;
w zależności co podstawisz to wyjdą rózne granice
20 lut 18:19