.........................
martusiak124: Dwaj łucznicy oddają do celu niezależnie od siebie po jednym strzale Prawdopodobieństwo
trafienia do celu każdego z łuczników są odpowiednio równe : 0,7 i 0,8 . Oblicz P , że: a)
obaj trafią do celu b)przynajmniej jeden trafi w tarczę Proszę o pomoc nie wiem jak zapisać do
tej treści drzewo P ...
26 paź 17:51
Eta:

I
P(T
I) = 0,7 P(NT
I)= 0,3
P(T
II) = 0,8 P(NT
II)= 0,2
a) A −−− obaj trafią A={( T
I, T
II)}
P(A) = 0,7*0,8=....
b) B −− trafi przynajmniej jeden
B
' −−− nie trafi żaden
B
'= {( NT
I, NT
II)}
P(B)= 1 − P(B
') = 1 − 0,3*0,2= ......
27 paź 00:00
martusiak124: Dzieki
27 paź 17:08