Narysuj wykres funkcji
polonista: Narysuj wykres funkcji f(x) = |2*2x − 1|
Pomożecie?
20 lut 16:21
polonista: Aha, może nie rysujcie, a napiszcie mi co po kolei robić\
1) narysować 2x
2) ?
3) ? itd...
O ile przesunąć?
20 lut 16:23
kika: 1)2x
2)2*2x
3) 2*2*x−1
4 ) ujemną częś odbijasz nad oś Ox
lub I2x+1−1I
20 lut 16:23
Bizon:
|2*2x−1|=|2x+1−1|
rysuj f(x)=2x ... i przesuwaj ... "odbijaj" ...
20 lut 16:25
polonista: Czyli
1) rysuję 2x
2) przesuwam o 1 w lewo
3) przesuwam o 1 w dół
4) odbijam wszystko co na dole − na górę?
A jak zamieniliście |2*2x − 1| na I2x+1−1I ?
20 lut 16:28
polonista: i dzięki za szybką odpowiedź

Jesteście wielcy
20 lut 16:29
polonista: A jak zamieniliście |2*2
x − 1| na I2
x+1 −1I ? Tak powinno być
20 lut 16:30
kika: a znasz tw o mnożeniu potęg o tej samej podstawie?
20 lut 16:31
polonista: aaa, sorki, już wiem

Dzięki kochani!
20 lut 16:33
Mila:

f(x)=|2
x+1−1|
f1(x)=2x →T[−1,−1]→
f2(x)=2x+1−1→S
OX dla y<0→
f(x)=|2x+1−1|
20 lut 16:40