punkty P Q R
Matejko: punkty P Q R są kolejno środkami boków AB,BC i CD równoległoboku ABCD. Wyznacz współrzędne
wierzchołków równoległoboku jeżeli:
wektor AB=[9;5] Q(8,4) R(92,112) proszę o pomoc
20 lut 16:19
Matejko: up
20 lut 16:57
Matejko: up
20 lut 17:57
Eta:

→ → → → →
AB=[9,5] , RC=
12AB i CB= 2*CQ
pomijam dla wygody strzałki nad wektorami ( Ty je dopisz )
| | 9 | | 11 | | 9 | | 5 | |
RC=[xC− |
| , yC− |
| ]=[ |
| , |
| ] ⇒ xC=9 i yC=8 C(9,8) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
CQ=[−1,−4] i CB=[x
B−9,y
B−8]= 2*CQ ⇒ x
B=.... i y
B=....
DC=AB ⇒ DC=[9−x
D, 8−y
D]= [9,5] ⇒ x
D=.... i y
D=....
AB= [x
B−x
A, y
B−y
A]= [9,5] ⇒ x
A=.... i y
A=...
dokończ ........
20 lut 18:13
Mila:
Witam, witam
20 lut 18:16
Eta:
20 lut 18:24
Eta:
A " wielki malarz" milczy?
20 lut 18:39
bezendu: Pewnie maluję
20 lut 18:42
Mila:
"maluje".
Co z tym trapezem, są pytania?
20 lut 18:44
bezendu: Pytania to są ale pod wieczór wrócę do tego dowodu i tego z rombem. Teraz mam zadania
obliczeniowe.
20 lut 18:51
Matejko: dziękuje <3
20 lut 18:56
Eta:
Lepiej późno

niż wcale
20 lut 18:59