matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz reszte z dzielenia wielomianu w przez dwumian q , nie wykonujac dzielenia
Szarik:
Oblicz reszte z dzielenia wielomianu w przez dwumian q , nie wykonujac dzielenia
1
w(x)=8x
3
+4x
2
+4x−4 q(x)=x−
2
20 lut 16:11
zawodus:
1
w(
)=
2
20 lut 16:18
Szarik:
w(
1
2
)=8*
1
2
3
+4*
1
2
2
+4*
1
2
−4
20 lut 17:48