oblicz
kora: porownaj liczby
3log3√312 i 4√102+12log81
20 lut 15:32
zawodus: znasz takie coś?
aloga b=b
?
20 lut 15:39
kora: no tak ale nie umiem tego przekształcic zeby tak wygladalo
20 lut 16:05
kora: prawa trona mi eychodzi 4√900?
20 lut 16:15
kika: ok
20 lut 16:19
kika: | | log312 | |
rozpisz log3√312= |
| =.. |
| | log33√3 | |
20 lut 16:21
kora: a co z lewą? jak mam zmienic ta podstawe potegi?
20 lut 16:21
kora: i co z tego mam?
20 lut 16:23
kika: 3log3122/3=
20 lut 16:25
kora: mi wyszlo ze 2log3123 ?
20 lut 16:29
kora: to to samo co nie? (3 w mianowniku
20 lut 16:30
kika: | | 3 | |
odwrotnośc U{2}{3] to |
| |
| | 2 | |
20 lut 16:32
kora: mam [porownac te liczby bez kalkulatora a wyniki sa niewymierne na oko sie nie da to jak
inaczej
20 lut 16:35
kora: 12 23 i 30span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">12
20 lut 16:37
kora: 122\3 i 3012
20 lut 16:38