???: Dany jest odcinek o końcach A=(4,−2), B=(x,y). Osią symetrii tego odcinka jest prosta x=6.
Jakie są współrzędne punktu B.
Odp to B=(8,2)?
19 lut 23:26
Piotr:

i ?
19 lut 23:33
???: ja jak robiłem obliczeniami to mi wyszło jak napisałem...
19 lut 23:36
Piotr:
a gdzie jest napisane, ze masz cos obliczac ? wystarczu rysunek. wynika z niego, że pkt ma
wspolrzedne (8, −2)
19 lut 23:38
???: No niby tak, ale z przyzwyczajanie jakoś wszystko robię z obliczeń. Ale już wiem gdzie zrobiłem
błąd więc dzięki
19 lut 23:40