matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ss
HUGO:
(x+3)[x
2
+(p+4)x+(p+1)
2
]=0 dla p = 1 rozwiąż: moje pierwiastki: x =−3, x =−4, x=−1 chciało by się komuś zweryfikować?
19 lut 21:53
Ajtek:
x=−3
,
x=4, x=1
19 lut 21:56