Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór punktów, których współrzędne (x,y) są roz
aS :): Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór punktów, których współrzędne (x,y) są rozwiązaniem
układu nierówności
y + 3x ≤ 4
{ 4y − 3x ≤ 31
2y + x ≥ 3
Oblicz pole tego obszaru.
19 lut 21:52
Alfa:

y ≤ −3x+4
4y ≤ 3x+31/:4
2y ≥ −x+3/:2
y ≤ −3x+4
krawędzie:
y = −3x+4 (0,4),(2,−2)
| | 3 | | 31 | |
y = |
| x+ |
| (−1,7),(3,10) |
| | 4 | | 4 | |
| | 1 | | 3 | |
y = − |
| x+ |
| (1,1),(3,0) |
| | 2 | | 2 | |
19 lut 22:30