matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
Magda:
o,2
4
x
+
3
≥5
x
+
2
26 paź 17:23
Eta:
0,2=
1
5
= 5
−1
5
−4x −3
≥ 5
x +2
to: −4x −3 ≥x +2 ...... dokończ
26 paź 17:28
>x- Ergo:
1
0,2=
=5
−1
5
−1≥x+2
dasz rade dalej
26 paź 17:29
>x- Ergo:
−1≥x+2 <− glupota
zle przeczytane hehe Eta
26 paź 17:30