Wyznacz miary katow
Kazik: Wyznacz miary katow ostrych trojkata prostokatnego, ktorego dwa bajdluzsze boki maja dlugosc:
2√15 i √80
19 lut 20:35
Kazik: prosze pomozcie, bo nie mam pojecia jak to zrobic...
19 lut 20:37
Kazik: wie ktos jak to rozw? mam jutro spr i nie wiem jak to zrobic, polelem
19 lut 20:41
Kazik: dzieki ...
19 lut 20:42
bay:
√80=
√16*5=4
√5 >2
√15 i 2
√15=2*
√5*
√3
| | 2*√5*√3 | | √3 | |
sinα= |
| = |
| to α=......... i β=......... |
| | 4√5 | | 2 | |
19 lut 20:47
Kazik: 
teraz na serio dziekuje
19 lut 21:33