Zadanie
miKa: Rzucamy raz trzema kostkami do gry. Jakie jest prawdopodobieństwo że na żadnej kostce nie
wypadną cztery oczka lub na wszystkich kostkach wypadnie ta sama lczba oczek ? Ma ktoś jakąś
koncepcje jak to zrobić

Jeśli tak bardzoo proszę sie podzielić
26 paź 17:15
aga: szkoda ze mi nikt nie rozwiazal tego zadania
26 paź 17:27
martusiak124: fajnie wiedzieć , że nie tylko ja mam problem z prawdopodobieństwem
26 paź 17:38
miKa: hehehe nie wiem po co ktoś takie badziewo wymyślił

Ja zawsze wierzę w los dlatego nie
potrzebuję obliczać zadnego prawdopodobieństwa
26 paź 17:42
Wiola:]: Najpierw przydało by sie zrozumieć zadanie i ustalić jakim sposobem chcesz to rozwiązać
iloczynowo, wzorami czy drzewkiem
26 paź 17:42
Eta:
IΩI= 6
3 = 216
A −−− jeżeli nie mogą wypaść 4−rki ( to tak jakbyś miała kostkę bez czwórki)
ilość takich zdarzeń jest 5
3
lub zdarzenia: {( 1,1,1)( 2,2,2) (3,3,3)...... ( 6,6,6)}
ilość ich jest = 6
to IAI = 5
3 + 6=.....
| | IAI | |
P(A)= |
| =..... dokończ |
| | IΩI | |
26 paź 17:45
miKa: Eta = Bóg

Dziękuje
26 paź 17:46
Eta:
Sorry , zapomniałam dodać ,że

jeszcze trzeba odrzucić cz. wspólną ( 111)(222)(333) (555)(666)
zto IAI= 5
3− 5 +6 = 5
3 +1= 126
wyznacz teraz P(A)=......
26 paź 17:48
miKa: ok
26 paź 17:50
Eta:
Na przyszłość nie pisz takich "równań"
bo Ci nie pomogę
26 paź 17:50
miKa: No ja bym się czuła na tyle dowartościowana że zawsze bym pomagała takiej "mice"

jak ja
26 paź 17:55
Eta:
26 paź 18:01