Podaj interpretacje geometryczną
Matejko: Podaj interpretacje geometryczną:
x2+y2=5
x2−12x+y2−6y+25=0 proszę o pomoc nie wiem jak to pierwsze narysować. Trzeba 2 rysować czy da
się do jednego sprowadzić?
19 lut 20:26
bezendu:
Rysujesz dwa okręgi
S1=(0,00 r=√5
x2−12x+y2−6y+25=0
(x−6)2−36+(y−3)2−9+25=0
(x−6)2+(y−3)2=20
S2=(6,3) r=2√5
19 lut 20:29
Piotr:
x2 + y2 = 5 okrąg o środku (0;0) r = √5
19 lut 20:30
Matejko: a jak jest x2−y2=0 jak to narysować?
x2=y2 i to rysować?
19 lut 20:30
Matejko: jak to narysować. mógłbyś narysować?
19 lut 20:31
Matejko: w sumie jak będzie x2=y2 to za x damy 1 to będzie x=1 y=1 lub x=1 y=−1 nie wiem już sam
19 lut 20:32
kika: (x+y)(x−y)=0 są to dwie proste
19 lut 20:32
kika: y=−x i y=x
19 lut 20:33
Matejko: a no tak dziękuje

bardzooo
19 lut 20:34