funcje
kasia:): POMOCY

znajdź wzór funkcji kwadratowej,której wykres przechodzi przez punkt o współrzędnych
(1,4) której miejscami zerowymi są liczby −1 i 2
26 paź 17:13
:>: nie jestem dobra w matmie ... ale na myśl przychodzi mi takie cos moze Ci to pomoże w
czyms...mz: −1, 2 zamienic na postać iloczynową czyli : f (x) = (x+1)(x−2) = x2 −x−2
a z tej funkcji kwadratowej wylicz ... x1=2 nalezy do założeń , x2=−1 nie należy do zał. gdyz
współrzędne wynosiły (1,4) .
wątpie , że to dobrze bo nie jestem matematykiem
26 paź 17:34
Zbronek:
4=a*12+b*1+c
0=a*(−1)2+b(−1)+c
0=a*22+b*2+c
rozw. ten ukł
26 paź 17:38