proszę tylko o sprawdzenie
Kasiekk:
założenie: x
2−4≠0
(x−2) (x+2) = 0
x=2 i x=−2
6x
2+12x=0
i tu pytanie czy mogę wyciągnąć 6x przed nawias?
6x(x+6)=0
6x=0
x=6
lub
x+6=0
x=−6
czy to zadanie jest zrobione dobrze
26 paź 17:12
Kasiekk: tam juz widze błąd x=0 lub x=−6
26 paź 17:16
Kasiekk: Bogdan co myślisz
26 paź 17:21
Zbronek:
Mogę ja?
6x2+12x=0 =? 6x(x+6)=0
26 paź 17:27
Kasiekk: czyli dobrze?
26 paź 17:28
Kasiekk: czyli dobrze zrobiłam?
26 paź 17:28
Kasiekk: czyli dobrze zrobiłam?
26 paź 17:28
Kasiekk: czyli dobrze zrobiłam?
26 paź 17:28
Kasiekk: soryy zawias kompa
26 paź 17:29
Zbronek: 6x2+12x=0
6x(x+2)=0
26 paź 17:30
Kasiekk: dzięki
26 paź 17:30
Kasiekk: Zbronek

26 paź 17:30