pomocy !!
nati: W graniastosłupie prawidłowym czworokątnym, którego podstawą jest romb dane są: przekątne
podstawy 8√2 cm i 6√2 oraz przekątna ściany bocznej graniastosłupa o długości 20 cm. Oblicz
pole powierzchni całkowitej i objętość tego graniastosłupa
19 lut 18:02
dero2005:

d = 8
√2
f = 6
√2
s = 20
a =
√(d2)2 + (f2)2 =
h =
√s2 − a2 =
P
p =
12d*f =
P
b = 4a*h =
P
c = 2P
p + P
b =
V = P
p*h =
19 lut 18:58
nati:
Czy ktoś pomoże dokończyć to zadanie? Pilnie je potrzebuje
27 lut 16:41
wredulus:
Nie ... bo tu juzwystarczy tylko podstawic go napisanych wzorow ... nawet podstawic
niepotrafisz
27 lut 16:42
nati: niebardzo

Wiem, muszę się cofnąć do podstawówki, ale to nie czas na to. Proszę was o pomoc w
dokończeniu tego zadania. Nie mam możliwości tego w tej chwili zrobienia, a do jutra muszę to
wysłać.
27 lut 16:46
nati: tzn podstawić jeszcze bym umiała
27 lut 16:47