matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzięki za pomoc
Magda:
Rozwiąż równanie: 27x
7
= −8x
4
19 lut 17:51
Hajtowy:
27x
7
+8x
4
=0 x
4
(27x
3
+8)=0 x
4
= 0 v 27x
3
+8=0
19 lut 17:52
sushi_ gg6397228:
1. na jedna strone 2. przed nawias ile się da 3. wzorek a
3
+b
3
=.... 4. każdy nawias do 0
19 lut 17:53