obiczyć pole miedzy krzywymi
pole: mam do obliczenia pole między krzywymi y=1/x
2 y=−x
2 x=1 x=2 mam narysowane do pole na rysunku
tylko moje pytanie brzmi jak je obliczyć

jak powinna wyglądać ta całka?przy łatwiejszych
przykładach wiem ale to mnie rozłożyło, proszę o pomoc
19 lut 16:51
Krzysiek: ∫12(1/x2+x2)dx
19 lut 16:58
Bizon:
...suma dwóch (pod i nad)
19 lut 17:00
pole: rozumiem przedział od 1 do 2 ale dlaczego 1/x2+x2?
19 lut 17:02
pole: dobra dobra już chyba łapie, bo w wiekszości przykładów odejmowaliśmy jedno od drugiego
19 lut 17:03
Krzysiek: no i dalej tak jest,że masz f(x)−g(x)
gdzie g(x) jest funkcją 'leżącą poniżej' funkcji f(x)
19 lut 17:06
pole: no teraz to już mam to jak na dłoni, dzięki bardzo
19 lut 17:09