matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Moment bezwładności stożka
Piotr:
Dany jest stożek o promieniu R = 5 i wysokosci H = 4 o stalej gęstości const U=2 Obliczyć moment bezwładności wzgledem osi jego bezwladnosci z=F(x,y) =
√
x
2
+y
2
Potrzebuje konkretnych wskazówek jak i co pokolei zrobić
19 lut 15:52