matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1
123:
Jaka sił działała na ciało o masie 0.5 kg jeśli w czasie 2 s jego prędkośc wzrosła o 16m/s ? moge skożystać ze wzoru a=V/t ? a=8 F=ma F= 0.5 x 8 ? czy nie za bardzo ?
19 lut 15:18
wredulus_pospolitus:
oczywiście że możesz
19 lut 15:20