matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
justka:
jak to rozwiązać
Dane sa liczby: a =
√
3
−1,b = 2(2 −
√
3
),c = 2(3
√
3
3 − 5) . Czy liczby a, b, c moga byc trzema pierwszymi wyrazami ciagu geometrycznego?
26 paź 16:35
Eta:
sprawdź czy :
b
c
q=
=
a
b
26 paź 17:39