doswiadczenie losowe
Monika: Doświadczenie losowe polega na czterokrotnym rzucie monetą. Wypisz zdarzenia elementarne
sprzyjające podanym zdarzeniom A,B,C a)A− wypadły dokładnie dwa orły b) B− wypadła co
najwyżej jedna resztka c)C −orzeł wypadł wiecej niz reszka
18 lut 22:06
Janek191:
I Ω I = 24 = 16
a) A = { OORR,OROR,RORO,OORR }
b) B = { OOOO, ROOO,OROO,OORO,OOOR }
c) C = { OOOR,OORO,OROO,ROOO, OOOO }
18 lut 22:51
Maslanek: Raczej nie

W a) niezgodność:
A={OORR, ORRO, OROR, ROOR, RORO, RROO}
C=Ω−B
18 lut 22:55
Maslanek: Brr.. C=B...
18 lut 23:04
Janek191:
Faktycznie w a) " zgubiłem " 2 zdarzenia elementarne

Co nagle, to po diable !
18 lut 23:46