matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Loyal-Wawa:
log
5
14 = a i log
5
2 = b więc: a) log
5
7 =
a
b
b) log
5
7 = a − b c) log
5
28 = a*b d) log
5
28 = 4b+0,5a
18 lut 21:34
Eta:
log
5
2*7= log
5
2+log
5
7 =a ⇒ log
5
7= ...... b)
18 lut 21:37