matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to udowodnic ??
123:
2013*2014+1
=1
2014+2013
2
18 lut 21:15
Bizon:
mianownik: 2013+1+2013*2013=2013(1+2013)+1=2013*2014+1
18 lut 21:19
Eta:
licznik : 2013(2013+1)+1= 2013
2
+2013+1= 2014+2013
1
−
18 lut 21:59
Eta:
poprawiam zapis ...=2014+2013
2
18 lut 22:00