Liczby zespolone
Dariusswwe: jak określić ćwiartkę układu współrzędnych przy liczbach zespolonych mając danego sinusa i
cosinusa?
26 paź 16:08
AS: Liczba zespolona z = a + b*i
a > 0 , b > 0 I ćwiartka sin(α) > 0 , cos(α) > 0
a < 0 , b > 0 II ćwiartka sin(α) > 0 , cos(α) < 0
a < 0 , b < 0 III ćwiartka sin(α) < 0 , cos(α) < 0
a > 0 , b < 0 IV ćwiartka sin(α) < 0 , cos(α) > 0
a ≠ 0 , b = 0 oś OX sin(α) ≠ 0 , cos(α) = 0
a = 0 , b ≠ 0 oś OY sin(α) = 0 , cos(α) ≠ 0
26 paź 16:23
AS: Poprawka
a ≠ 0 , b = 0 oś OX sin(α) = 0 , cos(α) ≠ 0
a = 0 , b ≠ 0 oś OY sin(α) ≠ 0 , cos(α) = 0
26 paź 16:56
ja: cosπ/4
4 cze 12:07
anżej: Dzięki kurwa.
Widzisz jak je?
19 gru 19:39
pyk:
7 mar 00:44
myk: pającek
16 lut 20:40
dixxx: nieźle
19 kwi 00:52
pawel123:
∞ΔδΩ∑
19 kwi 00:52