ciągi
Alis: Plisss
W ciągu arytmetycznym (an) : r = −2 i a5=3. Oblicz sumę stu kolejnych pierwszych wyrazów tego
ciągu.
18 lut 19:31
sushi_ gg6397228:
wzory znasz?
18 lut 19:32
Alis: no tak
18 lut 19:36
sushi_ gg6397228:
to podstawiaj i licz a1
18 lut 19:37
Alis: ale ja nie wiem co to jest te −2 ?
18 lut 19:43
sushi_ gg6397228:
przeciez podales r= −2
18 lut 19:43
Antek: roznica ciagu to r
18 lut 19:43
Alis: an podzielić r = −2
18 lut 19:44
Antek: Jedno z najlatwiejszych zadan z ciagow .
Trzeba znac 2 wzory
18 lut 19:45