przedstaw funkcję kwadratową w postaci ogólnej
michał:
y=3(x−3)2+5=
y=−8(x−1/2)2+3=
26 paź 15:51
Eta:
Żarty sobie robisz?
zastosuj wzór ( a −b)
2 = a
2 −2ab +b
2
zredukuj i otrzymasz postać ogólną trójmianu
26 paź 15:56
artek: y=(x−1)2−1
17 wrz 18:09
rrr: f(x)=−4(x−2)2+6
1 kwi 13:23
bezendu: y=4(x2−4x+4)+6
y=4x2−16x+22
y=2x2−8x+11
1 kwi 13:26
ICSP: omg nie wierze

On skrócił
1 kwi 13:27
sushi_ gg6397228:
a po drodze CICHACZEM pozbył sie MINUSA
1 kwi 13:28
ICSP: Już pomińmy to
1 kwi 13:29
bezendu:
y=−4(x−2)2+6
y=−4(x2−4x+4)+6
y=−4x2+16x−16+6
y=−4x+16x−10
1 kwi 13:35
bnhg: 2 (x−2)(x−4)
18 gru 13:28