pole figury
kamil: mam problem z obliczaniem pola figury, mógłby ktoś wytlumaczyć jak się za to zabrać? zad
znaleźć pole figury zawartej między krzywymi y=1/x2 y=−x2 x=1 x=2. Wiem, że w internecie są
str gdzie wykres się pojawia ale jak samemu narysować go? Żeby potem z całki obliczyć to pole
18 lut 15:43
wredulus_pospolitus:
kamil ... wybacz ... ale jeżeli nie jesteś w stanie nawet naszkicować wykresu paraboli (y =
| | 1 | |
−x2) czy też hiperboloidalnego (y= |
| ) ... to co właściwie robisz na studiach |
| | x2 | |
inżynieryjnych/ekonomiczno−jakiś tam
18 lut 15:53
wredulus_pospolitus:
18 lut 15:53