Zamiana podstawy logarytmu.
MiK: Zamiana podstawy logarytmu.
| | log5 x | | log5 x | |
log√5 = |
| = |
| =  ? Mam napisane że: |
| | log5 √5 | | | |
2 * log
5 x
Dlaczego tak?
18 lut 15:42
wredulus_pospolitus:
| a | | 1 | | 2 | |
| = a : |
| = a * |
| = a*2 = 2a  |
| | 2 | | 1 | |
18 lut 15:43
wredulus_pospolitus:
ehhh te ułamki ... tak dawno to było a nadal męczą maturzystów/studentów
18 lut 15:44
J: Najgorsze, że studentów też
18 lut 15:44
Patronus: a skąd się wziął x? nie ma go tu:
log√5 ?
18 lut 15:44
MiK: Zapomniałem dopisać.
18 lut 15:54
MiK: Dziękuje za pomoc.
18 lut 15:54