matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
zuza:
pomoże ktoś
3
n
wykaż że ciąg a
n
=
jest geometryczny...
5
26 paź 15:46
Zbronek:
n tylko w liczniku czy cały ułamek do n?
26 paź 15:48
olka:
tylko w liczniku
26 paź 15:52
Eta:
a
n
= q
a
n−1
to:
3
n
5
*
= 3
n −n +1
= 3
1
= 3
5
3
n−1
q = 3
26 paź 15:53