matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
mona :
Na loterie przygotowano 100 losów z których 10 wygrywa. Jakie jest prawdopodobieństwo ze wśród 4 wykupionych losów : a) jeden wygrywa b)przynajmniej jeden wygrywa c) wszystkie są puste
18 lut 08:46
Aga1.:
100
4
IΩI=
=
10
1
90
3
a)IAI=
*
=
18 lut 09:10