| 1 | 1 | |||
lim x−>0( | − | ) | ||
| sinx | x |
| 0 | ||
robilam to del'hospitalem i wyszlo mi | czyli cos dziwnie | |
| 1 |
| 1 | 1 | x−sinx | 0 | |||||
limx→0( | − | ) = limx→0( | ) => | |||||
| sinx | x | x*sinx | 0 |
| f(x) | f'(x) | |||
lim | = lim | |||
| g(x) | g'(x) |
| a) | 1−cosx | |||
limx→0 | = limx→0 | = | ||
| b) | sinx + x*cosx |
| 2*sin2(x/2) | ||
= limx→0 | = | |
| sinx + x*cosx |
| |||||||||||
= limx→0 | = | ||||||||||
| sinx + x*cosx |
| ||||||||||||||
= limx→0 | = | |||||||||||||
|
| sinx | ||
x→0 => | →1 ∪ cosx→1 | |
| x |
| sin(x/2)*1 | 0 | |||
= limx→0 | = | = 0 | ||
| 1 + 1 | 2 |
?