0-filozofia
jabol: wytlumaczcie mi jak 0 moze byc podzielne przez inne liczby, np.2
17 lut 21:22
Eta:
0:2=0 , 0:10200=0 0:500=0 0:3=0 itd ....
17 lut 21:27
Eta:
Zero jest podzielne przez każda liczbę ≠0
17 lut 21:28
J: | | a | |
Z własności dzielenia: |
| = c ⇔ b*c = a |
| | b | |
| | 0 | |
Jeśli a = 0 , to |
| = 0 , bo b*0 = 0 |
| | b | |
| | a | |
Jeśli a ≠ 0 i b = 0 , to |
| − nie istnieje, bo: 0*c = 0 , a to jest różne od "a" |
| | 0 | |
18 lut 08:53
AS:
| 0 | | 6 − 6 | | 6 | | 6 | |
| = |
| = |
| − |
| = 3 − 3 = 0 |
| 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
18 lut 12:22
daras: oj może , może..
18 lut 19:29