matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Iza:
Wyznacz dziedzinę funkcji: f(x)=
√
3−0,5x
/
√
4+x
Dlaczego rozwiązaniem jest D=(−4,6> A nie tylko D=(−4,+
∞
) ?
17 lut 21:04
kika:
3−0,5x≥0 i 4+x>0
17 lut 21:09
kika:
x≤6 i x>−4
17 lut 21:10
Iza:
no tak, licznik. zapomniałam. Dziękuje
17 lut 21:19