ciągi
kasia12: Dany jest ciąg aN =20−4n . Ile ten ciąg ma wyrazów dodatnich ?
17 lut 19:56
Marcin: 20−4n>0
17 lut 19:56
Marcin: 20−4n≥0, poprawiam.
17 lut 19:58
iza 45j: Dany jest ciąg 7,11,15 ..oblicz setny wyraz tego ciągu oraz sumę trzystu pierwszych wyrazów
ciągu . (jaki to ciąg ?)
17 lut 19:59
Marcin: a1=7 r=4
Korzystaj ze wzorów na an i Sn
17 lut 20:03
kasia12: nigdy tego nie miałam , nie wiem o co w tym chodzi , ja tylko mam rozwiązać te zad dla
koleżanki która nie ma czasu
17 lut 20:10
Iga 67: | | 2n−4 | |
dany jest ciąg an = |
| .oblicz dwudziesty wyraz tego ciągu . Którym wyrazem ciągu jest |
| | n+2 | |
liczba 1 ? Proszę o całe rozwiązanie zad .
18 lut 13:10
J: | | 2*20 −4 | |
a20 = |
| = ... |
| | 20 +2 | |
| | 2n − 4 | |
1 = |
| i stąd oblicz n |
| | n +2 | |
18 lut 13:26