prosze o pomoc!!!
audrey : prosze o pomoc!
16. Rownanie
2x−4=
1x+
56
A. jest rownowazne rownaniu (x−4)(5x+6)=12x
B. ma jedno calkowite rozwiazanie
C. ma rozwiazanie x= −
45
D. ma takie dwa rozwiazania a i b ,ze
3√2,88ab = −2,4
w odpowiedziach mam B, C , D , a mi wychodzi A,B,C,D
17. rownanie
2x−3=m−2 z parametrem m :
A.nie ma rozwiazan dla m=2
B.dla m>2 ma jedno rozwiazanie wieksze od 3
C.ma jedno rozwiazanie ujemne , gdy
13 < m <2
D. ma rozwiazanie rowne 2010 dla m=
4020−42010−3
potrzebuje pomoicy z pkt a,b,c
z gory dziekuje za pomoc
17 lut 19:32
sushi_ gg6397228:
a jakis własny wklad?
17 lut 19:36
kika: A po co wysiłek , jak inni wyliczą .
17 lut 19:39
pigor: A nie może być prawdą, bo w zdaniu A jest słowo równoważne, a to zdanie
A nie jest prawdą (nie jest równoważne) , bo nie ma w nim dziedziny

. ..
17 lut 19:39
audrey : napisalam chyba,ze w 16 zrobilam wszystko tylko,ze mi sie nie zgadza z odpowiedzia , a 17 nie
umiem zrobic , jakbym umiala to chyba nie prosilabym o pomoc.
17 lut 19:40