pochodna
loki: | | 2−3x2 | |
oblicz pochodną funkcji f(x)= |
| |
| | 4x | |
17 lut 18:37
sushi_ gg6397228:
wzór znasz ?
17 lut 18:40
loki: znam, tylko chce sprawdzić czy wyszedł mi dobry wynik
17 lut 18:41
sushi_ gg6397228:
to zapisz co policzyłeś
17 lut 18:43
loki: | | (2−3x2)' * 4x−2−3x 2 *(4x)' | |
f'(x)= |
| = |
| | 16x | |
| −6x*4x−2−3x2*4 | | −24x2−12x2−2 | | −36x2−2 | |
| = |
| = |
| |
| 16x | | 16x | | 16x | |
17 lut 18:52
sushi_ gg6397228:
brakuje nawiasów (f)* g'=....
17 lut 18:55
sushi_ gg6397228:
mianownik jest do kwadratu−−> 4x*4x=....
17 lut 18:57
loki: cały mianownik


?
17 lut 19:00
sushi_ gg6397228:
a co tylko cyfry sie podnosi do kwadratu ?
17 lut 19:07
17 lut 19:08
loki: w mianowniku 16x2
17 lut 19:09
loki: przed skróceniem
17 lut 19:10
sushi_ gg6397228:
do bani
f=...
f'=...
g=....
g'=....
17 lut 19:11
loki: a mógłbyś mi przesłać całe rozwiązanie?
17 lut 19:13
sushi_ gg6397228:
licz
bo nie umiesz ,mnozyć, dodawać i odejmowac
17 lut 19:15
17 lut 19:17