Wartość parametru m
Jednorożec Michał: Wyznacz wartość parametru m dla której dziedziną funkcji f(x)=√(1−m)2x+1−2m jest zbiór liczb
rzeczywistych.
17 lut 18:21
Prikos: Michu rzadzi!
17 lut 18:38
bezendu: Chyba Zbiór Kiełbasy ktoś robi ?
17 lut 18:39
Jednorożec Michał: Nie ,na razie jeszcze nie robie
17 lut 19:09
kika: (1−m)2x+1−2m≥0
17 lut 19:18
Jednorożec Michał: sorry ,że odkopuje ale nadal nie wiem jak z tym zadaniem sobie poradzić

Ma wyjść m=−1 za nic
w świecie mi tyle nie wychodzi. Proszę o pomoc
23 lut 08:50
zawodus: musi nam zniknąć "x" czyli m=−1 lub m=1 teraz sprawdzasz, która z liczb nie spełnia
nierówności.
23 lut 10:01