matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calki wymierne
Marlennnnna:
Jak pokonac ta calke bo probuje na rozne sposoby i nie daje rady a wiem ze jest prosta −,−
13
∫
dx
(2x−2)
2
17 lut 17:40
Marlennnnna:
pomoze ktos?
17 lut 17:48
Mila:
13
1
∫
dx = [x−1=t, dx=dt]
4
(x−1)
2
licz
17 lut 17:57