matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
naszkicuj wykres podanej funkcji. wskaż liczbę dla której funkcja ta nie jest ok
Adaś:
Naszkicuj wykres podanej funkcji. wskaż liczbę dla której funkcja ta nie jest określona. Dla jakiej wartości a równanie f(x) = a nie ma rozwiązania?
2
a) f(x) =
− 4
3x
0,6
b) f(x) =
x−0,8
17 lut 17:29