matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie
Sandra:
Rozwiązaniem równania
x+4
x−2
+
1
2
=0 jest liczba:
17 lut 17:06
J:
Założenie: x ≠ 2
(x+4)*2 + 1*(x−2)
= 0 ⇔ 2x + 8 + x − 2 = 0 .. i policz
(x−2)*2
17 lut 17:17