matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
Sandra:
(
3
√
3
√
9
)
1
1
2
Ten ułamek to jest 1 i 1/2 tylko nie umiałam tego zrobic
17 lut 16:07
Sandra:
17 lut 16:12
J:
.. = (
3
√
27
)
3/2
= 27
1/2
=
√
27
= 3
√
3
17 lut 16:14
daras:
Sandra ile masz latek ?
17 lut 16:22